Ervaringen 


Valtaire is een 14 jarige ruin met behoorlijk wat klachten. Hij heeft 3 jaar geleden een knieblessure opgelopen waarbij hij zijn kniebanden had verrekt en oppervlakkige scheurtjes in zijn meniscus had, januari 2016 tikte hij zichzelf aan waardoor hij zowel links voor als links achter een tussenpees blessure opliep, hij zit vrij vast in zijn rug in de regio van zij SI gewricht, sinds kort is hij ook rechts achter overgevoelig op zijn tussenpees en hij heeft ook al vanaf zijn 6e artrose in beide voorbenen.
Ninge behandeld hem voor al deze klachten die hij toont en zeker met succes! Zijn knie liet ik jaarlijks inspuiten met PRP, sinds Ninge zijn knie behandeld met Lasertherapie is hij vanuit zijn knie 100% goed. Zijn tussenpees blessures links voor en links achter zijn beide goed genezen. Ze behandeld zijn rug ook als het nodig is door middel van Dry Needling en Lasertherapie, waar hij ook erg goed op reageert. Ook zijn artrose behandeld Ninge met Lasertherapie, hoe hij hierop reageert is nog mijn grootste verbazing; toen laatst de dierenarts er was en de buigproeven bij hem uitoefende liep hij met beide voor benen na 3 passen zuiver. Voordat Ninge zijn artrose ging behandelen en er een buigproef bij hem werd uitgeoefend , liep hij eigenlijk op 3 benen weg.
Ik ben zo blij dat ik de keuze heb gemaakt om mijn paard te laten behandelen door Ninge Huijser, ik heb weer een blij paard! Als er iets is kan ik het altijd met haar bespreken, ze is super voor de paarden, kundig en ze ziet vrijwel alles. Doordat haar behandelingen zo goed aanslaan, heb ik ook de keus gemaakt om Valtaire door haar te laten behandelen, ook al zijn zijn blessures genezen, hij voelt zich top als hij behandeld wordt en ik wil graag dat zijn blessures niet meer terug komen.

Rose Gielen


 Eind april kreeg ik via een mri te horen dat Smarty een flinke scheur in zijn diepe buigpees heeft in zijn rechterbeen, en linkerkant de tussenpees een irritatie. Hij kon niet meer lopen. Stond op 3 benen. 50% kans op genezing.

De dierenarts adviseerde mij om te gaan laseren. Via een stalgenoot werd ik getipt over Ninge. Ik heb haar meteen gemaild en kreeg onmiddelijk een reactie. Een paar dagen later was zij bij Smarty op stal, ze heeft nog ondanks de korte tijd voor haar vakantie, tijd ingepland om hem een aantal keer te laseren.

Na haar vakantie zijn we een wekelijks traject ingegaan tot en met augustus 2016. Met Smarty gaat het inmiddels een stuk beter. Op de laatste echo zag de pees er goed uit. Maar we zijn er nog niet, gezien de ernst van de blessure. Dat heeft nog tijd nodig.

Ninge is een heel enthousiaste/oprechte rustige vrouw met een hart voor dieren, wat je ook merkt aan je paard en ook ik heb onwijs steun van haar gehad in deze moeilijke periode.

Ze staat altijd voor je (en dier) klaar. Het is en blijft nog steeds spannend voor Smarty. De tijd zal het leren.

 


 In mei 2016 raakte mijn paard geblesseerd, conclusie van de dierenarts na de peesscan was een overvulde carpaalschede. Advies was stappen aan de hand en koelen. Omdat de zwelling na 2 weken niet wegtrok, is Ninge de peesschede met de laser gaan behandelen. Na 5x laseren is er weer een peesscan uitgevoerd en we kregen toestemming om weer onder het zadel op te gaan bouwen. Helaas raakte door een uitspatting van mijn paard zijn andere voorbeen ook geblesseerd. Deze keer heb ik geen moment getwijfeld en weer contact opgenomen met Ninge en zij is de volgende dag al meteen langsgekomen om ook deze pees te behandelen. Daardoor was deze pees al een stuk hersteld voordat dat de dierenarts 10 dagen na het ontstaan van de blessure de pees kwam scannen. Dit keer was de schade al zo verminderd dat we gelijk onder het zadel de draf  op mochten gaan bouwen. Ook deze pees is 5x gelaserd en ik merk dat zijn benen nu allebei mooi dun blijven. Eind oktober hebben we (hoop ik) de laatste peesscan bij de dierenarts en dan hoop ik dat mijn paard weer beter wordt verklaard!

Ik ben super tevreden over de werkwijze van Ninge, mijn paard vond de behandeling totaal niet vervelend en stond tijdens de behandeling gewoon lekker aan zijn hooi te knabbelen. Dit komt doordat Ninge ook echt de tijd neemt om het paard op zijn gemak te stellen en niks afdwingt bij de paarden. Ninge, super bedankt voor de goede zorgen ook namens Hip Hop!


Veronique


Dit is Zara, een enthousiaste 3 jarige rottweiler teef die na een vervelend incident een ontsteking aan een peesschede heeft overgehouden.

Op advies van de DA kreeg Zara al twee maanden rust en enige tijd ontstekingsremmers. Helaas bleef de pijnreactie net zo heftig als voor die periode en ben ik gaan zoeken naar een andere behandelwijze. Via m’n speurinstructrice ben ik bij Ninge terecht gekomen.

 

Ninge komt bij je thuis, wat voor Zara heel fijn was. Ze is ontzettend vriendelijk en zachtaardig naar de hond toe, er is geen dwang of haast maar ze probeert de hond juist erg op haar gemak te stellen. Na drie behandelingen was de pijnreactie bij de DA nihil! De laatste twee behandelingen ook  afgemaakt en vanaf toen weer rustig opgebouwd.

 

Na een paar weken weer naar het hondenstrand en Zara laten zwemmen (zoals ze altijd deed). Het mooiste resultaat was daar: Zara liep niet meer mank na de zware belasting op de pees van het zwemmen!

Ik ben Ninge nog steeds elke dag dankbaar voor het resultaat wat uit de behandelingen gekomen is en de manier waarop ze Zara heeft behandeld, dank je wel!

 


1,5 jaar geleden stond ik op het punt om mijn paard(kiek) in te laten slapen. Na een heleboel onderzoeken was de conclusie neurologische aandoening, maar onbekend welke ziekte en onbekende prognose. Toch uiteindelijk besloten om haar weer op te pakken, ondanks ataxie en ontzettend verzuurde spieren. Ninge heeft ons geholpen en gesteund met haar fysio en laserbehandelingen.

De eerste 3 maanden is ze bijna elke dag geweest en daarna kwam ze 1-2 keer in de week. Inmiddels begon kiek er ook plezier in te krijgen en ging haar lijf ook meewerken. Haar spieren werden beter en door het versnelde ATP proces wat de laser genereerd verzuurde ze ook minder snel en konden we wat langer rijden.

Nu zijn we 1,5 jaar bezig en kan ik haar 5 dagen in de week een ½ uur rijden, zonder spierverzuring. Ninge komt 1 keer in de 2 weken en soms vaker als haar spieren wat harder aanvoelen. Het laseren zorgt dat ze veel beter kan bewegen en dus minder pijn in haar lijf heeft. Daardoor is mijn paard weer veel blijer en doet ze het nog steeds ondanks het sombere vooruitzicht wat de neurologische aandoening met zich meebracht.

Mijn andere paard heeft artrose en over 6 wervels “kissing spine”. Ook zij heeft meegedaan met de fysio en laserbehandeling, dit heeft haar spieren enorm goed gedaan. Hierdoor rijd ik haar ook weer 2-3 keer in de week en blijft ze zuiver lopen. Door de laser en fysiobehandeling heeft ze de kans gekregen om haar spieren sterker te maken en dat helpt erg voor haar artrose.

Bijzonder hoeveel sommige mensen voor je kunnen betekenen. Ninge je betekent bijzonder veel voor mij en mijn paarden! Ik hoop dat we ons nog lang samen kunnen bekommeren om mijn paarden.

 

 


April 2016 kwam Nevada (21 jaar) kreupel uit de wei, na controle door de dierenarts bleek dat hij een ligament blessure had. Dit zou 8 maanden tot een jaar gaan duren als het überhaupt nog goed zou komen. Heel toevallig kwam ik in september 2016 op een website een stuk tegen over Ninge. Nevada was tot dan toe nog steeds kreupel en het zag er niet goed uit. Ik heb gelijk contact opgenomen en na de eerste behandeling was er gelijk al verbetering.

Ninge heeft Nevada naast de laserbehandeling ook ondersteunende tape gegeven wat enorm goed werkte. Nu zijn we 4 behandelingen verder en is Nevada niet meer kreupel.(zelfs het galletje dat er al jaren zit is kleiner geworden). De behandelingen vond Nevada totaal geen probleem hij stond zelfs bijna te slapen. Ninge legt alles heel goed uit en benaderd de paarden heel rustig.

Toen er na de behandeling bij een ander been een probleem ontstond heeft ze ook met mij meegedacht over wat er het best gedaan kon worden.

 

Kortom erg  blij dat ik de beslissing heb genomen om Ninge te laten komen.                   Ninge nogmaals bedankt voor al  je goede zorgen.

Nevada en Tamara

 


Zomer 2016 begon het weer op te spelen, mijn paard Chrissy kreeg weer mok, net zoals in 2015 (was toen de eerste keer).

Ik ben in 2015 van alles gaan proberen, helaas alleen langdurig hydrocortiderm bleek te helpen, dit heb ik best een tijdje moeten smeren en eigenlijk ben ik er geen voorstander van, maar je moet wat, op een gegeven moment gingen de benen ook oplopen, dus dit was toen mijn laatste “redmiddel”.

Dit jaar heb ik het eerst een tijdje aangekeken, zonder er aan te zitten, totdat ook nu de benen wat gingen oplopen, toch maar weer naar de hydrocortiderm gegrepen. Ik was net een paar dagen aan het smeren toen ik Ninge sprak en ze mij vertelde ook laser te gebruiken bij huidproblemen. Meteen gestopt met smeren en een afspraak gemaakt. Geweldig, na de eerste behandeling zag je de plekken meteen “rustig” worden en per dag meer en meer verdwijnen. Er bleef één hardnekkig plekje, welke pas voor de tweede keer is behandeld, ook deze plek begint nu van dag tot dag verder weg te gaan.

De behandeling is dus geweldig, evenals Ninge zelf, de rust en tijd die ze neemt voor jou en je paard zijn super fijn, ook out of the box met je mee denkend als je eigenlijk snel de behandeling in wilt zetten en moeilijk op korte termijn zelf tussen 9 en 5 van je werk weg kunt.

Perfect!

 


Mijn paard Diehard had vast gelegen tussen de tralies. Gevolg: een mega grote wond in zijn kootholte. Na twee weken Ninge erbij gehaald met haar lasertherapie. De wond sloot ontzettend snel en ook de onderliggende pezen werden meegenomen. 

Ninge nam niet alleen het gewonde been mee maar ook het andere achterbeen. Aangezien die extra belast werd.
Het mooie van deze manier van therapie is dat het paard er ontzettend positief op reageert en je zet het lijf aan het werk. Geen medicijnen injecties ed. 

Binnen 8 behandelingen waren we waar we wilden zijn en kon ik weer aan het werk met mijn knappe Diehard.
Ninge heeft door haar veelzijdigheid een grote bijdrage geleverd aan het supersnelle herstel van Diehard. Ninge komt nu 1 x in de drie weken voor een onderhoud aan al mijn
paarden.  

 

Ben erg blij met deze samenwerking.

 

Leontine van Ewijk

 

 


 

Als er een mooi succesverhaal te vertellen is over de behandeling van een paard door Ninge dan gaat het wel over Xara, een 13-jarige merrie, geblesseerd aan het ligament in haar kogel links achter.

Ze was van een opstapje afgegleden met dat been en was kreupel. De dierenarts constateerde in het bandje tussen de sesambeentjes een scheurtje en ik moest veel met haar stappen.

Na maanden eindeloos stappen was ze nog steeds niet rad.

Zoveel controles later, en zelfs een MRI-scan van dat gebied gaf geen duidelijkheid of oorzaak van haar kreupelheid. Ook aangepaste ijzers lieten geen verbetering zien.

Ninge was ook betrokken bij de behandeling van de kogel en begreep er niets van, totdat zij zelf het paard op mijn verzoek nog eens kwam behandelen en ook “klinisch” beoordeelde. De beweging vanuit de knie zou achterblijven, dus ging ze daar behandelen, en, ja hoor, direct verbetering.

Wat een opluchting na al die maanden stilstand! Vier weken later mocht ik longeren en korte tijd later zat ik er weer op. Inmiddels loopt ze weer als een zonnetje.      

Ondertussen heeft Ninge mij zelf van een achillespees- blessure afgeholpen en nog een andere vervelende peesklacht. Wat ben ik blij dat zij op mijn weg is gekomen!